in ,

Італія відправить в Україну другу батарею системи протиповітряної оборони Samp/T

До кінця осені 2024 Італія планує передати Україні ще одну батарею зенітно-ракетного комплексу Samp/T. Про це заявив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто, повідомляє Rai News.

Під час європейської конференції, присвяченої виробництву засобів ППО, Крозетто підтвердив, що новий комплекс Samp/T буде доставлений Україні до кінця місяця. Він підкреслив важливість своєчасної допомоги, зазначивши: “Ми розуміємо, що кожна хвилина затримки може коштувати дорого”.

Раніше, президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Італії Джорджією Мелоні під час форуму «Амброзетті». Під час переговорів Зеленський закликав Мелоні допомогти у переговорах зі США щодо передачі Україні систем протиповітряної оборони Patriot.

Окрім цього, прем’єр-міністр Великобританії Кір Стармер планує зустрітися з прем’єркою Італії Джорджією Мелоні для обговорення дозволу Україні використовувати західну зброю для ударів по військових об’єктах на території Росії, зокрема ракет Storm Shadow.

Додамо, що Німеччина вже замовила для України 17 систем ППО Iris-T, які доповнять сім раніше переданих комплексів. А 5 вересня президент Румунії Клаус Йоханніс підписав закон про передачу Україні одного з комплексів ЗРК Patriot на безоплатній основі.

Ці заходи посилять здатність України захищати своє небо від ворожих атак і зміцнять обороноздатність країни в умовах війни.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Де і як в Італії відзначатимуть День Незалежності України у 2024 році

Як українські емігранти і біженці можуть допомогти Україні, та що робити