in

Українці північної Італії відзначили Державного Прапора України

Державний Прапор – один з трьох офіційних державних символів, зокрема суверенітету держави. 23 серпня День прапора відзначають в Україні та на українських островах у світі. У цьому році святкування пройшло у Генеральному консульстві України в Мілані.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

 

Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці і достатку.

Вперше в історії незалежної України 24 липня 1990 року, на флагшток перед будівлею Київської мерії був піднятий синьо-жовтий прапор, освячений у Софіївському соборі владикою Володимиром і настоятелем храму Бориса і Гліба Української автокефальної церкви отцем Юрієм.
Державний Прапор України затверджено Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 р.

У серпні 2004 року президент Леонід Кучма підписав указ про встановлення Дня державного прапора України, який святкуватиметься щорічно 23 серпня.

В цей день в Генеральному консульстві України в Мілані відбувся урочистий захід з нагоди Дня Державного Прапора України за участю співробітників установи та представників української громади північної Італії. Зокрема, участь у заході взяли представники громад з Венеції, Брешії, Генуї та Варезе.

Після офіційної частини з підняттям державного прапора в супроводі гімну України на подвір’ї Генконсульства відбувся концерт творчих колективів української громади.

На знак подяки за роки співпраці голова асоціації “Оберіг” Юрій Журавель подарував консулу Русланові Фуфальку, який невдовзі завершує свою роботу в Мілані, “венеційського” подарунка.

М.С.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Святкування Дня Прапора у Генеральному консульстві у Мілані (ФОТО)

Медичне обслуговування нелегальних іммігрантів в Італії