in

Театралізоване Різдвяне дійство в провінції Варезе

Різдво Христове – це одне з найбільш очікуваних християнських свят річного циклу. Містерійне світло Різдвяної зірки, що сповіщає народження Бога Дитяти, щороку з новою силою відроджує у християнських душах Віру, Надію і Любов.

 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

До свята Різдва Христового  старанно готуються і мріють зустріти його у родинному колі. Та за умов масової міграції  це не завжди вдається. Одначе дух Різдвяних свят, навіть далеко від Батьківщини, об’єднує українців, щоб віддати належну шану тисячолітній релігійній  традиції, збагаченій українським народним обрядом відзначати Різдвяні свята.

У надвечір’ї 18 грудня 2011 року у місті Луїно, що в провінції Варезе, відбулося театралізовано-концертне дійство «Українське Різдво» та художня виставка вишивки і розпису по шовку. Гурт любителів української культури «КРАЯНИ», під керівництвом Юрія Голуба, цього дня започаткував серію виступів, що прокотяться по усій провінції. Основою сценічного дійства став Євангельський сюжет народження Ісуса Христа, розцвіткований українськими національними традиціями, що власне і являє собою народний Різдвяний театр. Колядки та щедрівки, віншування, віршовані побажаннями всіляких гараздів на наступний рік у виконанні концертно-творчої групи «Краяни», надали недільній днині особливого забарвлення, ошатне вбрання сцени та національні строї артистів створили атмосферу справжнього острівка України з усім її розмаїттям та багатогранністю. Кожен присутній на святі відчував себе учасником дійства, бо разом підспівували відомі з дитинства пісні, колядки та щедрівки, мали можливість реплікувати з новорічними та різдвяними вітаннями.

У палаці Вербанія в Луїно зібралося більше 120 глядачів різних національностей. Чисельністю серед них привалювали українські мігранти, що живуть і працюють в провінції Варезе. Багато з них є членами української групи, що входить до Associacione Interculturale per lo Sviluppo Umano (AISU). За сприяння та творчою участю AISU свято в Луїно вдалося на славу!

Навіть після закінчення театралізовано-концертного дійства глядачі неохоче полишали ошатну залу. Ще довго спілкувалися між собою, висловлюючи щиру вдячність, побажання натхнення, творчих успіхів організаторам та учасникам свята.

Марія Гайдай, Варезе

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Невже все так важко, чому так?… Роздуми дитини батьків-заробітчан

Енніо Морріконе — мелодії і ритми професіонала