in

Італійські ЗМІ підрахували річні витрати Берлусконі на жінок, адвокатів і краватки

Італійські ЗМІ підрахували річні витрати Берлусконі на жінок, адвокатів і краватки Берлусконі витратив у магазині краваток 120 тисяч євро

У 2010 році прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі витратив на подарунки жінкам, гонорари адвокатам, утримання резиденцій, а також купівлю прикрас і краваток 34 мільйони євро.

Про це сьогодні, 9 березня, повідомила італійська газета Corriere della Sera. Журналісти видання з’ясували, що більш як 560 тисяч євро глава уряду витратив на подарунки 14 “молодим і гарним дівчатам”, які брали участь у вечірках на його віллі в Аркорі під Міланом.

Суми, виділені прем’єром представницям прекрасної статі, варіювалися від п’яти до 100 тисяч євро. Матері неаполітанки Ноемі Летиції, на святкуванні 18-річчі якої прем’єр побував у 2009 році, Берлусконі виділив відразу 20 тисяч євро, пише видання.

За відомостями газети, чимало грошей глава італійського уряду направив минулого року й на адвокатів. Так, своєму особистому адвокату, депутату італійського парламенту від партії Народ Свободи Нікколо Гедіні, Берлусконі заплатив 441 тисячу євро.

Крім цього, ще майже півмільйона прем’єр витратив на інших юристів, у тому числі, 300 тисяч він заплатив Крістіні Росселлі, що займається його розлученням з Веронікою Ларіо.

За даними газети Corriere della Sera, майже кожні два тижні в 2010 році Берлусконі переказував досить великі суми грошей своїм старшим дітям Марині та П’єру Сильвіо. Крім того, він пожертвував 70 тисяч євро на відновлення приходу свого двоюрідного брата в Ломаццо і виділив 200 тисяч євро команді регбі з Аквіли.

На весільний подарунок секретарці Берлусконі витратив ще 40 тисяч євро. На себе він також витратив чималі суми. За рік прем’єр витратив 120 тисяч євро в магазині краваток, 65 тисяч в ювелірному магазині та заплатив 300 тисяч постачальникам тканин.

Також ЗМІ пишуть, що італійський прем’єр витратив майже півмільйона євро на вертольотні польоти на вертольоті та ще півтора мільйона на свої резиденції. У антикварних магазинах і галереях мистецтв він залишив, за даними Corriere della Sera, ще 650 тисяч євро.

Зазначимо, що в рейтингах мільярдерів Берлусконі називають найбагатшим жителем Італії. У 2009 році видання Forbes поставило його на другу сходинку в рейтингу найвпливовіших мільярдерів світу.

15 лютого цього року італійський суд прийняв рішення про те, що Сильвіо Берлусконі постане перед Фемідою у справі про причетність до підліткової проституції та зловживанні службовим становищем з метою приховування цього злочину.

 

За матерiалами:
РИА Новости

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Україна – бананова республіка назавжди!?

Шоколадне яйце з кексом «Коломба» або Великдень по-італійському