in

В Італії неповнолітнім та вагітним заборонили користуватися соляріями

Міністерство охорони здоров’я Італії видало розпорядження про заборону відвідування соляріїв деякими категоріями осіб, повідомляє La Repubblica.

Італія разом із Францією, Великобританією й Німеччиною прийняла рішення заборонити відвідування соляріїв деяким категоріям населення, а саме вагітним жінкам і неповнолітнім. Це рішення спрямоване на попередження онкологічних захворювань шкіри.

“Встановленим фактом є те, що світлове випромінювання використовуваних у соляріях ламп може збільшити ризик розвитку меланоми. Тому вчора міністр охорони здоров’я Ферруччіо Фаціо підписав розпорядження, якого вже давно чекали наукові співтовариства дерматологів. Багато будуть розчаровані мірою, прийнятою урядом, що впорядкує правила використання електромеханічної апаратури з естетичною метою”, – повідомляє видання.

За наявними оцінками, півтора мільйона італійських підлітків відвідують солярій щонайменше раз на рік, а кожен другий є постійним відвідувачем цих закладів (хоча б раз на місяць). Тепер підлітки не зможуть засмагати в естетичних центрах.

Міністерство поширило заборону і на групи осіб, у яких були або є новоутворення, хто легко обгорає, бо має дуже світлу шкіру, а також на вагітних жінок. “Під час вагітності, – говорить професор Менні, який керує дерматологічної клінікою в Мілані, – відбуваються гормональні зміни у важливих тканинах. Засмага може виявитися небезпечною”.

Нагадаємо, на початку квітня у Великобританії особам, молодшим за 18 років, заборонили засмагати в солярії.

За матеріалами: La Repubblica, переклад: InoPressa

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Коли і чому необхідно зареєструватися в анаграфічному центрі в Італії?

Українці мають навчитись не голосувати “проти всіх” – їм це більше не дозволять