in

Видача і поновлення дозволів на проживання на пошті

Італійська пошта виконує важлививу роль для іноземців, що проживають в Італії. Тут можна подати більшу частину запитів на видачу і продовження дозволів на проживання.

 

Міністерство внутрішніх справ Італії вирішило забрати від Поліцейських управлінь та комісаріатів цю функцію, аби усунути довгі черги перед дверима цих установ. Видача документів, власне, залишиться завданням поліції. Функцією ж пошти буде прийом запитів, їхнє попереднє опрацювання за механізмом, виробленим під час останнього «Декрету флуссі».

 

Функції поштових відділеннь?

У поштових відділеннях буде можливо подати запити для першої видачі дозволів на проживання, їх продовження та видачі дублікату та поновлення. Крім того, можна буде подати запит на видачу карти на проживання, Цю ж саму процедуру можна розпочати і в Поліцейському управлінні.

Подаємо повний список запитів, які можна подавати поштою, та їхні коди для занесення у бланки. Коди для запитів дозволу/карти на проживання:

01 Adozione
02 Affidamento
03 Aggiornamento carta di soggiorno
04 Aggiornamento permesso di soggiorno
05 Attesa occupazione
06 Attesa riacquisto cittadinanza
07 Asilo politico rinnovo
08 Carta soggiorno cittadini UE (facoltativo)
09 Carta soggiorno stranieri
10 Conversione permesso di soggiorno
11 Duplicato carta di soggiorno
12 Duplicato permesso di soggiorno
13 Famiglia
14 Famiglia minore 14 – 18 anni
15 Lavoro autonomo
16 Lavoro subordinato
17 Lavoro – casi particolari art. 27 T.U.
18 Lavoro subordinato stagionale
19 Missione
20 Motivi religiosi
21 Residenza elettiva
22 Ricerca scientifica
23 Status apolide rinnovo
24 Studio
25 Tirocinio
26 Turismo

Інші типи запитів прийматимуть у Поліцейських управліннях.

Бланки

Усі бланки є схожими до тих, які використовували під час останнього «Декрету флуссі». Їх слід заповнювати друкованими літерами, чорним чорнилом, без перекреслень чи виправлень. У бланках потрібно вказати код типу запиту (див. таблицю) і країну походження, прописки чи проживання іноземного громадянина. Ці коди будуть видаватися разом з бланками та інструкціями, у яких вказуватимуться документи, які треба подати разом з бланками.

Процедура

Після заповнення бланків з маркою ціною у 14.62 євро і комплектації пакету документів, іноземний громадянин повинен надіслати їх через уповноважені поштові відділення. Перед тим як відіслати запит, поштовий працівник повинен ідентифікувати іноземця. Вартість послуги 30.00 євро.

Запит повинен бути надісланий до поліцейського управління. Але насправді спочатку документи надходять в один з п’яти центрів обробки інформації Італійської пошти. У нихпроводитимуть оптичне зчитування даних, занесених у бланк. Відтак папери скерують у Поліцейське управління, яке згодом викличе зацікавлену особу для видачі документів. У випадку, коли дозвіл/карта на проживання видаватиметься вперше, тут знімуть відбитки пальців.

У випадку, коли пакет документів буде неповним, Поліцейське управління повідомить іноземця про потребу доукомплектації. Наразі невідомо, чи це буде відбуватися особисто чи через поштою.

Поштова гарантійна квитанція

Чедоліно більше не видаватимуть. У момент відсилки документів працівник пошти видаватиме іноземцям поштову гарантійну квитанцію. Мається на увазі особливе підтвердження про отримання документів, яке замінить чедоліно, що видавався досі. Ця квитанція дозволятиме проживати на території Італії, працювати чи змінювати роботу.

Stranieri in Italia,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Найбільша нафтогазова компанія Італії відкриває представництво в Україні

Дозвіл на проживання після одруження із громадянами Італії