in

Правила переміщення валюти через кордон України

Щоб уникнути проблем на кордоні,і нагадуємо громадянам основні норми переміщення валюти. Фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро без письмового декларування митному органу. Фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.

 

Норми переміщення грошових коштів через кордон України визначені Інструкцією про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 27.05.2008 № 148, а функції з контролю за їх дотриманням покладені на митні органи.

Інформація про порядок переміщення валютних цінностей розміщена на інформаційних дошках у пунктах пропуску та в адміністративному приміщенні митниці, громадянам надаються безкоштовні консультації з питань митного законодавства, проте їх обізнаність із цього питання не завжди достатня.

Отож, щоб уникнути проблем на кордоні, прес-служба Ягодинської митниці нагадує громадянам основні норми переміщення валюти. Фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро без письмового декларування митному органу. Фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Юридична особа ввозить готівку в Україну або вивозить її за межі України через повноважного представника без обмежень суми на умовах письмового декларування відповідному митному органу в повному обсязі.

Повноважний представник декларує готівку, яку ввозить або вивозить за дорученням юридичної особи та власні кошти, окремо з використанням 2-х примірників митної декларації.

Фізична особа, юридична особа ввозять в Україну і вивозять за її межі готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро, за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків (фінансових установ), виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10000 євро.

ВІП

Головна

Читайте також:

Українці сильніші за Міжнародний Валютний Фонд

Українці можуть вільно ввозити та вивозити через кордон не більше як 10 тисяч євро

Документи потрібні для подорожі по Шенгенській зоні та в Україну в літній період

Тігіпко: ніщо так не дискредитує владу, як митниця і податкова

Як українська митниця у мене з посилки речі крала

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Інформаційний гід для економних подорожей – wikitransport.com

Росія на порозі масового відтоку дешевої робочої сили і паралічу туристичної галузі