in

У чому різниця між розлученням і розірвання шлюбу в Італії

Італійський закон передбачає розірвання шлюбу за допомогою розлучення. Закон 898 від 1970 р. передбачає, що розірвання може відбутися лише після проходження трьох років після розлучення.

 

Розлучення регулюється цивільним кодексом Італії і є двох типів: розлучення за взаємною згодою і судове розлучення.

Розлучення за взаємною згодою, згідно з параграфом 158 цивільного кодексу, базується на згоді членів подружжя, які вирішили припинити співжиття та готують письмову угоду про взаємне утримання дітей. Розглядаючи питання розлучення та розірвання шлюбу громадянина Італії та іноземця, можна зауважити різноманітні ускладнення, тому кожен з випадків слід аналізувати окремо.

Ті, хто одружився у країні походження і переїхав на постійне проживання до Італії, не завжди знають, куди звертатися, щоб розпочати процедуру розлучення. Схожі проблеми з’являються і в тих, хто одружився в Італії і повернувся на батьківщину і там вирішив розірвати шлюб. Та ж ситуація виникає, коли одного з членів подружжя не можливо знайти (він переховується) тощо.

Ми спробуємо розглянути ситуації, які зустрічаються найчастіше, намагаючись пояснити крок за кроком шлях, який треба розпочати, щоб подолати бюрократичні перепони для розлучення. Щоб мати ціліснішу картину, проаналізуємо майно, набуте під час шлюбу та після розлучення.

Адвокат Маша Сальваторе,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Крик душі природи в нсталяціях Олільги Мелентій

Femen розфарбувалися в кольори італійського прапора й протестували в Римі проти Берлусконі