in

Визнання дипломів медичної сестри в Італії

Італії я працюю домашньою працівницею, а на батьківщині була професійною медсестрою. Що я повинна зробити, щоб визнати освіту та практикувати мою професію в Італії?

Для того, щоб працювати медичною сестрою в Італії слід отримати дозвіл міністерства здоров’я.  Запит про це слід подавати навіть у випадку отримання дозволу в іншій країні Євроспілки. Проте наявність такого документу сприятиме сприянню дозволу в Італії.  Міністерство враховуватиме ваш трудовий стаж, отриманий у іншій країні та можливе проходження формаційних курсів.

Для отримання визнання освіти медичної сестри слід подавати запит на спеціальному бланку (modello D2).
Слід зазначити, що запити для визнання молодших медичних працівників, техніків медичної радіології, для тих, хто має намір працювати у регіонах Calabria, Lazio, Umbria Veneto Campania Liguria Piemonte P.A. di Bolzano Emilia Romagna Lombardia Valle d’Aosta P.A. di Trento, повинні бути представлені до відповідальних регіональних відділень. Бланки запиту для цих регіонів також є відмінними (modello H).

Міністерство вивчить наявність умов для визнання освіти, після його позитивного рішення, медик зможе записатися регіонального реєстру Collegio Professionale Infermieri.

Нагадуємо, що між Італією та Україною не підписано угоди про визнання дипломів медичних сестер. Проте на цьому часто спекулюють посередницькі фірми. Зазвичай Італія визнає лише окремі навчальні курси, пройдені в українських НЗ. Для отримання кваліфікації медичної сестри слід закінчити університетський навчальний курс у місцевих вишах.

Бланки для подачі запитів про визнання медичної освіти, для подачі до міністерства здоров’я чи регіональних відділків знайдете на сайті нашої газети www.gazetaukrainska.com.

Адвокат Маріанджела Леоі,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Postacertificat@? Не для іммігрантів

В Україну з тугою й любов’ю прилинули жінки-емігрантки