in

Італія обкладе податком нерухомість імігрантів

Економічний маневр уряду Монті стосуватиметься власників нерухомості за кордоном, в тому числі й іммігрантів. Будинки обкладатимуться податком, що дорівнює 0,76% їх вартості. З цієї суми можна буде відняти податки, сплачені у країні походження

 

Серед нововведень у рамках економічного маневру, затвердженого італійським урядом, є такі, що безпосередньо стосуються іммігрантів. Вони передбачають обкладення податками нерухомості за кордоном.

Податок на вартість нерухомості, розташованої за кордоном (незалежно від її призначення), накладатиметься на усіх власників, що постійно проживають в Італії, і становитиме 0.76% вартості. Його обраховують на основі акту про купівлю. Якщо такого нема, беруть до уваги ринкову вартість будинку за стандартами країни розташування.

Якщо іноземець вже сплатив податки на батьківщині, для нього передбачено знижку: слід оплатити різницю сплаченого та суми нового податку. Невелика втіха, особливо якщо гроші на квартиру було зароблено працею в Італії.

Як же італійська податкова поліція облікуватиме нерухомість за кордоном? Передусім на основі декларацій про прибутки. Адже власники повинні вказувати будинки в податкових деклараціях незалежно від того, чи вони приносять прибуток. Наразі, складно зрозуміти який відсоток іноземців робив це раніше, та чи має податкова засоби, щоб виявити приховане майно.


Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Християнський світ очікує відкриття української ялинки у Ватикані

МЗС в 2011 р. евакуював з-за кордону понад 1,3 тис. громадян України