in

Про нерухомість в країні походження слід повідомляти італійським податківцям

alt Заявляти про наявність нерухомості, яка перебуває у вашій власності, слід навіть у випадку, якщо вона не приносять прибутків. Для тих, хто приховують інформацію, передбачено суворі санкції

У декларації про прибутки, поданій до податкових органів Італії, з 2010 року іноземцям слід вказувати про наявність нерухомості в країні походження, яка перебуває у їх власності. Привило поширюється і на тих, чия нерухомість не є рентабельною.

 

Минулого липня газета Il sole 24 ore присвятила цій темі довгу статтю, підкреслюючи ускладнення, які створюватиме нововведення для іноземців та податкових органів. Зокрема те, що іноземців зобов’язують заявляти про їх нерухомість на бланку RW у Modello Unico за 2010 «незалежно чи приносить вона прибуток», ті хто приховуватимуть інформацію, ризикують застосуванням суворих санкцій, зокрема конфіскацією суми, еквівалентної незадекларованому майну.

 

Якщо нерухомість приносить прибуток, доведеться заплатити із нього податки.

 

Бухгалтери, оператори центрів податкової асистенції враховуватимуть нововведення, під час оформлення документів декларації прибутків. Про наявність власності слід заявити податківцям у будь-якому разі, навіть, якщо вона не є рентабельною. Складність для платників податків становитиме довести, що нерухомість не приносить прибутків.

 

Sole 24 Ore зазначає також, що податківцями буде непросто проводити контроль іноземців, вихідців із країн з-поза ЄС. Зокрема із країнами, які не мають із Італією угод про взаємний обмін кадастровою інформацією.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Декларація про прибутки доглядальниць та домашніх працівниць

Декларація про прибутки: 8 і 5 Х 1000