in

Подача запитів за Декретом флуссі

Про форму подачі запиту розповідає Романо Магріні, відповідальний за політику праці: „Будуть активовані два канали: на веб-сторінці міністерства внутрішніх справ опубліковано бланки запиту, що їх роботодавці, за бажанням, заповнюватимуть самостійно. Інші зацікавлені можуть звернутися до патронатів та асоціацій відповідних категорій, які нададуть необхідні консультації, заповнять бланки та надішлють їх по Інтернету.

Роботу патронатів та асоціацій спонсоруватиме міністерство внутрішніх справ. „Досвід запрошення робітників у минулому засвідчив, що подача запитів за посередництва асоціацій відбувається швидше та надійніше. Уникаються
помилки у запитах, що значно сповільнювали роботу установ, які займаються їх розглядом”, – наголошує Магріні.

Нагадуємо що в минулому запити на приїзд іноземних працівників подавалися за посередництва італійської пошти. З 2007 року вона поасередництво пошти було вилучено із процесу „Декрету флуссі”, та було скасують паперові набори бланків запиту. А значить особи та організації, які колись спекулювали на дефіциті набору документів, були вилучені з процесу. Крім того, було передбачено встановлення конкретних днів, у які можна подавати запити для певної категорії чи громадянства працівників  для того, щоб уникнути загальних черг.

До сьогодні невирішеним залишається те, що число поданих запитів завжди перевищує квоти міністерства. Якщо уряд не знайде адекватного розрішення цієї проблеми, то неможливо буде уникнути відчайдушного поспіху зацікавлених у приїзді робітника з метою якомога швидше подати свій запит.
Сподіваємося, що подача запитів по Інтернету зробить запрошення іноземних працівників цивілізованішим та менш принизливим.

Ельвіо Паска, переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Бразилія відмовилася екстрадувати в Італію лівого екстреміста. Рим відкликає посла

Декрет флуссі : Що потрібно робити після подання запиту?