in

В Італії поменшало змішаних шлюбів

За два останніх роки в Італії різко знизилося число шлюбів між італійцями та іноземцями. Причиною є введення в дію Закону про безпеку, який унеможливлює в шлюб з особами, які не мають дозволу на проживання

Закон про безпеку було впроваджено із ініціативи міністра внутрішніх справ Роберто Мароні. Після оцінки статистичних даних змішаних весіль в Італії, він вирішив ударити по фіктивних шлюбах.

 

Дані, нещодавно опубліковані ІСТАТ (Національним інститутом статистики), показують що в 2009 році на Апеннінах було зареєстровано 230 613 шлюбів, а в 2010 році – трохи більше 217 тисяч. За два роки кількість весіль зменшилася майже на 30 000: в 2008 році їх було 246 613, що становить 4,1 на 1 000 жителів.

Кидаються у вічі наступні дані: 30-ти відсоткове зниження сталося у 2008-2009 роках, через зменшення шлюбів, у яких принаймні один із подружжя має іноземне громадянство. У 2009 році весілля відсвяткувало 32 000 змішаних пар (14% від загального числа), це майже на 5 тис. менше, ніж у 2008-му. Дані 2010 року свідчать про стабільність цієї тенденції.

Особливо зменшилася кількість нових сімей де наречена є італійкою, а наречений –іноземцем. У 2009 році їх було на 3191 менше, у порівнянні із попереднім роком, що складає 23,9 відсотки.

Що стоїть на шляху до вівтаря наречених різних національностей? В Національному інституті статистики вважають: “Зменшення кількості шлюбів, у яких принаймні однин із наречених є не італійцем, пов’язане із введенням статті 1, пункт 15 Закону № 94/2009, який вимагає від іноземців що хочуть вступити в шлюб в Італії, на додаток до традиційних, документ що підтверджує законність перебування на території Італії.
Отже, унеможлививши весілля нелегальних іммігрантів в Італії, закон про безпеку істотно скоротив кількість змішаних шлюбів. Італійський уряд має намір боротися з фіктивними союзами, що укладаються виключно із метою отримання дозволу на проживання, або громадянства. Все ж скільки щиро закоханих були вимушені відмовитися від весілля в Італії через жорстку лінію Мароні?

Ельвіо ПАСКА,
переклад Маріанни Сороневич

 

Читайте також:

Майновий режим шлюбу в Італії. Поділ майна при розлученні

У чому різниця між розлученням і розірвання шлюбу в Італії

Набуття італійського громадянства на основі одруження

Нелегальні іммігранти одружуються в Сан-Маріно

У Євросоюзі спростили процедуру розірвання шлюбів

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Юрій Климович: «Тим, хто не хаче тратити гроші на ліки, раджу займатися айкідо»

Уряд хоче запровадити нові паспорти для українців