in

ВР відмовила у наданні пенсії українцям, що проживають за кордоном

12 травня, Верховна Рада України не прийняла закон, яким передбачалося надати українцям, що проживають за кордоном, право на отримання пенсії.

Як повідомляється, за прийняття відповідного проекту Закону України Про внесення змін до Закону України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування щодо гарантій соціального захисту громадян України, які перебувають за її межами, в першому читанні проголосували 119 народних депутатів з 421, зареєстрованих у сесійній залі.

Варто зазначити, що проектом закону передбачалося скасувати норму, згідно з якою припинення виплати пенсії громадянину відбувалося на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України.

Крім того, передбачалося скасувати норму, згідно з якою під час перебування за кордоном пенсія виплачується в тому разі, якщо це передбачено міжнародним договором України, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України.

За матеріалами УНІАН

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Процедура подачі запиту для сезонної роботи в Італії

Заарештований за фальшиві документи