in

Скрута “затягла в петлю” подружжя пенсіонерів

   Італія шокована трагічною смертю подружжя в містечку Чівітанова-Марке. Пенсіонери – Ромео Діонізі та Анна Сопранци, віком 62 і 68 років – вчинили самогубство, повісившись у власному будинку.

Добровільно піти з життя їх змусила фінансова скрута. Родина жила лише на пенсію дружини у 500 євро. Чоловік став жертвою пенсійної реформи, здійсненої торік. Щойно він вийшов на пенсію, як уряд підвищив пенсійний вік, тож він лишився ні з чим.

На думку сусідів, подружжя ретельно планувало самогубство. Вони залишили посмертну записку.

“Це була тиха і порядна родина. Останні півтора року їх переслідували проблеми, з якими ми всі зіткнулися: бюрократія, пенсійна реформа, неофіційні заробітки, відсутність зарплати. Вони ледве зводили кінці з кінцями, намагаючись платити за квартиру. Все це доконало родину”, – розповідає Томмасо Корватта – мер міста, який був сусідом подружжя.

За останній рік самогубства через економічну скруту стали тенденцією в Італії. Щодня щонайменше 2 осіб саме з цієї причини зводять рахунки із життям. Смерть подружжя у Чівітанова-Марке теж не стала останньою. Брат дружини – 73-річний пенсіонер дізнався про трагедію з газет і від розпуки покінчив із собою, втопившись у морі.

http://ua.euronews.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

До Рівного надійшли “Листи з Італії”

Пасажири Costa Concordia вимагають 1 мільйон євро компенсації