in

Влада ввела додатковий податок на імпорт машин

   Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ввела з 13 квітня спеціальні мита на імпорт легкових автомобілів з робочим об’ємом двигуна від 1 тис. куб. см до 2,2 тис. куб. см у розмірі 6,46-12,95% від їх вартості.

Про це сказано в повідомленні в газеті “Урядовий кур’єр”.

Зокрема, спецмита вводяться на автомобілі з двигунами об’ємом 1-1,5 тис. куб. см у розмірі 6,46% від їх вартості, з об’ємом 1,5-2,2 – у розмірі 12,95%.

Згідно з повідомленням, рішення комісії набуде чинності через 30 днів із дня опублікування – 13 квітня.

У свою чергу Всеукраїнська Асоціація автомобільних імпортерів і дилерів заявила, що це спровокує зростання цін на машини.

“Рішення про новий податок, опубліковане сьогодні, спровокує подорожчання іномарок з об’ємом двигуна 1000-1500 куб. см майже на 7,8% та іномарок з об’ємом двигуна 1500-2200 куб. см на 15,6%”, – сказано в повідомленні асоціації.

Асоціація обіцяла рекомендувати автоімпортерам ввезти і розмитнити за ці 30 днів відповідну кількість автомобілів за старими податками без спецмита.

“Разом з тим, ми не виключаємо, що з 13 квітня цього року провідні автоімпортери згорнуть свою діяльність у сегменті бензинових авто з об’ємом двигуна 1000 – 2200 куб. см: взагалі не будуть імпортувати в Україну такі автомобілі (свого роду “італійський страйк”)”, – сказано в повідомленні.

В асоціації вважають, що введення спецмита зашкодить громадянам України, держбюджету, експортному бізнесу України, а також іміджу державі та українським автовиробникам.

Як повідомляли Ukranews, це рішення було прийнято ще 28 квітня 2012 року, проте досі не публікувалося.

http://ukranews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія й надалі у стані рецесії

Учасниці з Femen отримують по тисячі євро в день – італійські ЗМІ