Вивчаємо закони - Gazeta Ukrainska

Відповідно до Закону про громадянство, стати громадянином Італії можна після одруження із італійським громадянином. Це ж стосується тих, хто одружився із іноземцями, які отримали італійське громадянство, зокрема на основі тривалого проживання в країні.

В'їзд громадян з країн, які не входять до Євроунії, з мотивів роботи регулюється так званим "Декретом флуссі", що передбачає захід, до якого вдається уряд один,або кілька разів щороку, встановлюючи кількість дозволів для різних типів праці.

Ті, хто володіє чинним дозволом на проживання, можуть безперешкодно перетинати кордони у будь-яку пору року, а ті, хто очікує з квестури першої видачі чи поновлення пермессо, мають певні обмеження

Італійський уряд, для підтримки сімей в період кризи, надає фінансову допомогу для споживання природного газу. У 2009 році у дію увійшов закон, який залишається в залишається в силі і по-сьогодні. Він запровадив субсидію на газ (бонус газ), тобто зменшення рахунків для сім'ей і з низькими прибутками.

Для отримання «Foglio rosa» слід здати теоретичний іспит. Протягом останніх років правила руху на італійських дорогах постійно суворішають. З 11 листопада ускладнилися умови першого отримання водійських прав категорії «В». Це посвідчення дозволяє повнолітнім вправлятися у водінні автотранспорту, у супроводі досвідченого водія. Зміни до правил руху передбачає, перед його отриманням, здачу теоретичного іспиту.

Згідно зі статтею 5 Закону Італії про громадянство №91 від 05.02.92р. набуття іноземцем (або особою без громадянства) громадянства Італії після укладення шлюбу з громадянином цієї країни не є автоматичним.

Більше статей...