Коли можна подати заявку на отримання громадянства Італії? - Gazeta Ukrainska

Італійське імміграційне законодавство

Мінімальні терміни для подачі заявки про набуття італійського громадянства, на основі шлюбу з громадянином(кою) Італії, залежить від місця проживання подружжя.

 

Якщо подружжя проживає в Італії

Мінімальний строк становить 2 роки спільного проживання в шлюбі;

Якщо пара проживає за кордоном, то подружжя повинно провести 3 роки з дати весілля.

Якщо в шлюбі народжуються діти (або їх було усиновлено) термін зменшується наполовину.

 Читайте також: Чи можна набути італійське громадянство після примирення із чоловіком після розлучення?

Подача заявки

Заявка подається до префектури або, в разі, якщо ви проживаєте за кордоном, в Консульство Італії.

В Італії, в залежності від міста проживання, заява може бути подана в префектуру особисто або ж, в деяких випадках, тільки онлайн в електронному вигляді.

Щоб перевірити правила подачі заяви, будь ласка, зверніться до відповідного розділу на сайті Міністерства внутрішніх справ.

 

 Читайте також:  Як оплатити послуги за отримання італійського громадянства

З переліком документів, які необхідно додавати до заяви, можна ознайомитися на веб-сайті Міністерства внутрішніх справ.

Якщо подані документи не задовільняють вимог, адміністрація залишає за собою право вимагати додаткові документи від іноземця. Якщо іноземець не виконує це прохання, заявка на отримання громадянства відхиляється.

Крім того, Ви повинні внести платіж у вигляді поштового переказу в розмірі € 200,00, на додаток до суми державного мита в розмірі € 14,62, і прикріпити квитанції до заяви.

 

Крайній термін розгляду заяв - 730 днів з дня подачі заявки та всіх необхідних документів.