Як оформити візу для навчання в Італії - Gazeta Ukrainska

Італійське імміграційне законодавство

Типи навчальних віз в Італії, реквізити її отримання? Хто може отримати таку візу, куди подати заявку? Роз'яснення Міністерства праці та соціальної політики Італії.

 

Реквізити для отримання візи:

- Документальне підтвердження про навчання у вищому закладі, курсах професійної підготовки або курсу, або науково-дослідницьку діяльність;

- Гарантії, наявності коштів на проживання в країні. Ця сума начисляється із розрахунку 442,30 євро на місяць (тобто 5 750,00 євро на рік). Увага, ця сума може змінюватися. Її наявність повинно бути підтверджено або особистими фінансовими можливостями або фінансовими гарантіями, наданими італійськими або іноземними установами чи організаціями (не може бути продемонстровано шляхом подання банківської поруки або поручительської страховки)

- Страховий поліс на медичне обслуговування та госпіталізацію, у випадку коли ви не маєте права на медичне обслуговування в Італії, згідно угод або конвенцій підписаних із вашою країною;

- Наявність житла: бронювання або декларацію про гостинність, надану італійським або іноземним громадянином, що легально проживає в Італії.

Для отримання візи для дослідницької діяльності, або навчання на курсах медично-санітарної підготовки, крім задоволення звичайних вимог, слід попередньо визнати кваліфікацію, отриману в країні походження в Міністерстві охорони здоров'я Італії.

Хто може отримати візу на навчання в Італії

Студентська віза дозволяє в'їзд до Італії з метою довгострокового перебування, для здійснення навчання.

Віза для навчання, на довгий чи короткий строк, може бути також надана:

- Повнолітнім, які бажають отримати вищу освіту, після закінчення школи в країні походження;

- Повнолітнім, які бажають пройти курси навчання в середніх школах та вищих навчальних закладах та курси вищої технічної освіти;

- Підліткам, у віці старше 14 років, які беруть участь у програмах обміну та культурних ініціатив, які отримали попередній спеціальний дозвіл від Міністерства закордонних справ та Міністерства освіти, університетів і досліджень (або, Міністерства спадщини та культури)

- Іноземці, запрошені для участі в заходах, у рамках урядових програм;

- Іноземці, які бажають в'їхати до Італії для науково-дослідницької діяльності або набуття вищої освіти, що не входять у категорію статт. 27-теr Тu 286/98;

- Дорослі, які бажають пройти курси професійної підготовки та стажування в рамках квот, які щорічно встановлюються Міністерством праці та соціальної політики.

Де подати заявку на візу?

Для отримання візи слід особисто звернутися в італійське консульство у країні походження.

Типи навчальних віз

Навчальна віза може бути двох типів:

- Короткотермінова шенгенська віза, терміном менше ніж за 90 днів протягом семестру. Після приїзду за цією візою слід заявити про це місцевим або прикордонним органам протягом 8 днів після прибуття в Італію;

- Довготривала національна віза, (терміном понад 90 днів). Після приїзду за цією візою ви повинні подати заявку на отримання дозволу на проживання та навчання в країні, протягом 8 робочих днів після прибуття в Італію.

Увага! Повне чи часткове використання матеріалів нашого сайту дозволено лише за письмової згоди редакції.

 ______________________________________________

 

 

Cлідкуйте за найцікавішими новинами Української газети у Facebook.