Довготривалий дозвіл на проживання ЄС. Які переваги він надає - Gazeta Ukrainska

Італійське імміграційне законодавство

Дозвіл на перебування в країнах ЄС тривалої дії


Це документ, видається громадянам країн, що не є членами Європейського Союзу і є дійсним на усій території Європейського Союзу.


Термін дії дозволу – необмежений, документ, якщо поновлений, дійсний в якості документа, що засвідчує особу.


Запит на Дозвіл на перебування в країнах ЄС тривалої дії (в минулому посвідка на проживання) можна зробити:
• для себе, для твого чоловіка та для твоїх неповнолітніх дітей;
• для твоїх повнолітніх дітей, (тобто ті, яким виповнилося 18 років) які знаходяться на твоєму утриманні, при умові, що за станом здоров’я вони є повними інвалідами;
• для твоїх батьків, що знаходяться а твоєму утриманні, якщо в них немає інших дітей у країні проживання або ж якщо їм більше ніх шістдесят п’ять років, й інші діти не в змозі утримувати батьків з причин важкого стану здоров’ я;

Реквізити для отримання довготривалого дозволу на проживання:

Ти повинна проживати легально на території Італії щонайменше п’ять років й мати необхідні реквізити:
• діючий дозвіл на перебування з мотивів автономної або підлеглої трудової діяльності чи з сімейних мотивів;
• житло, яке відповідає мінімальним вимогам регіонального законодавства в сфері;
• дохід, рівний, або вище мінімального встановленого соціального доходу, який залежить від кількості членів сім’ї.
• відсутність вироку за кримінальні злочини.


Дозвіл на перебування в країнах ЄС тривалої дії дає право на:


• в’їзд на територію Італії без візи;
• здійснення будь-якого виду трудової діяльності, за винятком тієї, яку можуть виконувати виключно громадяни Італії;
• працювати чи проживати в іншій країна Європейського Союзу;
• користування соціальними, страховими, освітніми послугами, тощо, за умови, якщо ти проживаєш на території Італії (облік в бюро реєстрації громадян).


Тривалість Дозволу на перебування в країнах ЄС тривалої дії необмежена.
Пам’ятай, що дозвіл на перебування в країнах ЄС може біти відкликано, в разі відсутності на території Європейського Союзу в період, що перевищує 12 місяців.