Які документи потрібно громадянам Італії для поїздки в Україну? - Gazeta Ukrainska

Поради адвокатів

  Громадяни Італії, яка є членом Європейського Союзу, як і громадяни Ватикану та Сан Марино, в’їжджають в Україну терміном до 90 діб без візи на підставі чинного закордонного паспорта.

Посвідчення особи, на підставі якого громадяни Італії подорожують до країн ЄС, не надає права перетину державного кордону України. У пункті пропуску вони мають пред’явити саме закордонний паспорт, оскільки, у разі пред’явлення ними іншого документу, що засвідчує особу, їм можуть відмовити у в’їзді в Україну.


Відповідний режим в’їзду до України для громадян Італії було запроваджено Україною в односторонньому порядку, згідно з Указом Президента України від 29 листопада 2005 року.

Водночас, якщо громадянин Італії має намір перебувати в Україні понад 90 діб, то він обов’язково повинен звернутися до Консульського відділу Посольства України в Римі або Генерального консульства України в Мілані чи Неаполі для оформлення відповідних візових документів. Для відкриття візи в консульській установі України громадянину Італії необхідно подати особисто чинний закордонний паспорт (віза може оформлюватись у пред’явлений паспортний документ, строк дії якого закінчується не менш як через 1 (один) місяць після закінчення строку дії візи), одну фотографію, заповнити анкету та сплатити консульський збір. Запрошення для оформлення громадянам Італії віз не вимагається. Також громадяни Італії повинні обов’язково звернутися за оформленням візи у разі в’їзду в Україну з мотивів возз’єднання сім’ї, навчання, постійного проживання, працевлаштування, роботи в акредитованій в Україні дипломатичній чи консульській установі Італії.