Чи можна набути італійське громадянство після примиренні із чоловіком після розлучення? - Gazeta Ukrainska

Поради адвокатів

Адвокат коментує ситуацію і пояснює, як правильно вчинити в разі відновлення відносин з громадянином (громадянкою) Італії після розлучення.



Якщо після розлучення з громадянином Італії між подружжям відбувся акт примирення, підтверджений відміткою на свідоцтві про шлюб, іноземний громадянин має право подати заяву про набуття італійського громадянства.

Циркулярний акт ° 6415/2011 Міністерства внутрішніх справ визначає, що в разі примирення між італійським та іноземним громадянином після розлучення, останній має право подати заяву на отримання громадянства відповідно до статті 5 Закону 91/92.

Однак, перш ніж подати заяву,  іноземець повинен принаймні два роки легального проживання на італійській території (не враховуючи того часу, яке подружжя жило окремо), або 3 роки в разі проживання за кордоном до примирення. Якщо у пари є діти, народжені або усиновлені під час шлюбу, терміни скорочуються удвічі.

Чинне законодавство про громадянство передбачає, що до офіційного надання іноземцю італійського громадянства, він повинні перебувати в легальному шлюбі і проживати спільно, під одним дахом.

Це означає, що якщо після подачі заявки, почався процес розлучення або розділення подружжя, процес надання громадянства анулюється. Якщо ж розлучення сталося після присяги на вірність Італії, іноземець не втрачає набуте громадянство.

Зверніть увагу. Іноземець, який клопочеться про набуття громадянства в зв'язку з шлюбом з громадянином Італії, після закінчення встановленого законом терміну (730 днів) має право на суб'єктивне набуття італійського громадянства, таким чином, префект більше не має права відхилити заявку.

________________________________________________________

БІЛЬШЕ НОВИН: