Чи можна продовжити перебування в Італії після закінчення туристичної візи? - Gazeta Ukrainska

Поради адвокатів

Я приїхав в Італію з туристичною візою, проте хотів би залишитися тут на довше. як це можливо зробити?

Тим, хто приїжджає в Італію на короткий час, наприклад у відпустку або відвідати родичів, видається "єдина Шенгенська віза" типу C, яка має максимальну тривалість 90 днів.


Після приїзду, іноземцю немає необхідності отримувати дозвіл на проживання, достатньо зробити заяву про присутність (ось як це зробити).

По закінченню 90 днів, іноземець повинен повернутися додому, інакше вважатиметься, що він перебуває в країні незаконно, отже, підлягає депортації.


Проте Закон про імміграцію (Testo Unico sull’Immigrazione (DPR 394/1999), all’articolo 13,) передбачає можливість залишення в країні у випадку "із серйозних причин, зокрема гуманітарного характеру або таких, що випливають з конституційних або міжнародних зобов'язань."

Отже продовження перебування в країні дозволено лише у виняткових випадках. Наприклад, таких як хвороба, або нещасний випадок, чи госпіталізація, що унеможливлює його подорож.


У цих випадках, слід звернутися до компетентної Квестури за місцем знаходження і просити про продовження перебування в Італії. Разом із заявою слід подати всю документацію що підтверджує неможливість виїзду з країни.


Слід зазначити, що такі продовження надають у дуже рідкісних випадках.

Стаття італійською ТУТ

__________________________________________________

БІЛЬШЕ НОВИН: