in

Легалізація. Спрощено документацію для підтвердження присутності в Італії

alt   Державна адвокатура нарешті дає шанс на легалізацію більшій кількості іноземців, розширюючи перелік документів, якими можна підтвердити присутність в Італії.

Майже півтори тижні від початку легалізації змінено перелік громадських органів, які можуть підтвердити присутність іноземця в країні до 31 грудня 2011 року. Очікується що відтепер кількість поданих запитів значно зросте.

Для підтвердження вашого перебування на території Італії, потрібної для легалізації – 2012, дозволено подавати довідки, видані приватними організаціями, які надають громадські послуги. Ними, зокрема, можуть бути довідки від телефонних операторів про купівлю сім-картки, абонементи на міський транспорт (із вказаними особистими даними), квитки на літак, довідки від лікаря, медичні картки STP, штрафи, документація центрів прихистку, чи госпіталізації, тощо.

Це пояснення дано після численних дебатів у міністерських колах. Та краще пізно чим ніколи, бо ж підтвердження позбавляло багатьох надії на отримання дозволу на проживання.

«Іноземці, які живуть на національній території нелегально уникають контактів із державними органами, а отже у них не може бути в наявності їх довідок» – читаємо в уточненні.

Далі Державна адвокатура подає широке тлумачення терміна “державний орган”: “Такими організаціями є державні, приватні або місцеві органи влади, що інституційно, або по довіреності, надають громадські послуги».

Згідно цього визначення перелік документів, які будуть вважатися дійсними для легалізації значно розширюється. Сюди входять медичні довідки, видані державними закладами, свідоцтво про зарахування дітей працівників у школу, номінальні абонементи на громадський транспорт (із вказаним ім’ям), дорожні та адміністративні штрафи всіх видів і т.д. , телефонні сім-картки італійських операторів (таких, як Тім, Vodafone, Wind, 3 і т.д. …); довідки державних, чи благодійних релігійних центрів прихистку (типу Карітас).

Незважаючи на те, що не всі із вищеперечислених організацій є державними, вони надають, послуги для широкої громадськості, незалежно від того чи має потребуючий дозвіл на проживання.

В цьому ж документі читаємо роз’яснення для тих, хто має в паспорті шенгенську візу із штампом іншої країни Шенгенської зони: такий штамп засвідчує лише присутність іноземця на території Шенгену, а не на території Італії, таму до нього слід додати іншу документацію, про яку йшлося вище.

Вважається дійсною документація, видана консульськими представництвами іноземних країн в Італії. «Така документація була видана громадською установою, що розташована на території країни, тому підтверджує присутність громадянина на національній території.

Parere dell’Avvocatura Generale dello Stato

Ельвіо Паска,
переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Час легалізації продовжено не буде

Реформи Монті мають тривати