in

В понеділок 26 листопада на Капітолії буде вивішено портрет Тимошенко

   В понеділок 26 листопада на фасаді мерії Риму, що на Капітолійському пагорбі відбудеться урочисте вивішення  величезної фотографії на підтримку колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Інавгурація о 14.30. Запрошуємо українців в Італії приєднатися до акції.

 Цю акцію затвердила асамблея депутатів італійської столиці, враховуючи політичну ситуацію в Україні.

«Арешт Юлії Тимошенко викликав занепокоєння на європейському рівні. Європейський Парламент виніс рішення, озвучене поляком Єжи Бузеком, про те, що рішення про київського суду було винесено на основі «політичних мотивів», італійський парламент одноголосно висловив солідарність із Юлією Тимошенко та надіслав заклик прем’єр-міністру Італії Маріо Монті діяти для звільнення десяти політичних в’язнів української демократичної опозиції» – йдеться в постанові.

«Юлію Тимошенко (відому на Заході своєю русою косою, та за керування демократичними процесами в Україні у 2004 році, під час Помаранчевої революції) 11 жовтня 2011 року було засуджено до семи років ув’язнення з подальшим відлученням на три роки від політичного життя країни, за те що у січні 2009 року вона підписала енергетичні угоди із Росією, які вважаються невигідними для державних інтересів» – читаємо в постанові мерії.

Раніше уваги італійської столиці удостоювалися італійські судді, загиблі від рук мафії – Джованні Фальконе і Паоло Борселіно, ізраїльський засуджений Шаліта (на фото), якого 5 років утримували у в’язниці в секторі Газа, італійка Россель Урру, яку викрали терористи в Алжирі. Аунг Сан Су Чжи, лідер опозиції Бірманії; Сакіне Мохаммаді Аштіані, засудженої до 10-річного ув’язнення за причетність до вбивства свого чоловіка в Ірані, проте невинна для європейського судочинства; тощо.

Нагадуємо що Тимошенко відбуває 7-річний термін у харківській колонії. Вона не брала участі у виборах. 29 жовтня екс-прем’єр оголосила голодування на знак протесту проти фальсифікацій на виборах Верховної Ради.

Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Заклик Світової Федерації Українських Жіночих Організацій вшанувати невинні жертви Голодомору 1932-33 рр., в Україні

Lunedi’ 26 novembre il drappo con la foto e la scritta ‘Julija Tymoshenko libera’” sarà in Piazza del Campidoglio